Американски лекари предполагат, че лидерът на КНДР Ким Чен Ун взема стероиди, които отключват агресивното му поведение, съобщават порталът „Пейдж сикс” и БГНЕС. „В медицинските среди широко се обсъжда вероятността той да страда от подагра”, съобщи пред журналисти д-р Рок Позитано от специализирана болница в Ню Йорк.
Подаграта е известна от дълбока древност като „болест на епикурейците и кралете”, защото една от причините за нея е небалансираната диета. За лечение на подагра се приемат и стероидни препарати, посочи лекарят.

„Този човек демонстрира „стероидна ярост”, отбеляза д-р Позитано като се позова на известен в медицината феномен, който включва свързана с приема на стероиди раздразнителност, агресия и изблици на гняв.

Ситуацията на Корейския полуостров ескалира след размяна на резки изявления между КНДР и САЩ. Северна Корея заплаши, че ще изстреля балистични ракети срещу Гуам, където са американската въздушна база Андерсън и военно-морската база Епра Харбър.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се закани, че ако лидерът на КНДР „направи нещо с Гуам, със Северна Корея ще се случи нещо, което никой досега не е виждал”.