За нарушения на закона за предоставяне услуги на пациенти в болница, са арестувани 9 жени в болница в Атина. Две от тях са българки, шест грузинки и една гъркиня, пише "Български новини".

Установено е, че те са упражнявали професията, без да имат необходимия лиценз и диплома за това. Заловените са откарани в Районната прокуратура в Атина. Очаква се да им бъдат наложени административни глоби и санкции.
 
Според информацията всички чужденки, които работят в болници, практикуват незаконна дейност или са настанени на работа от незаконни бюра.
Всяка болница разполага със списък от определен брой нощни сестри, между които разбира се, че има и чужденки. Извънредни дежурни сестри работят на половин цена и са предпочитани от близките на пациентите.

От 40 до 50 евро за смяна от осем часа варира заплащането на фалшивите болнични сестри като от тази сума се приспада и съответната комисионна на агенцията, намерила работата. Тарифата се увеличава драстично през уикенда и почти се утроява за съботната вечер.

Почти двойно е заплащането за сестрите, работещи легално. По-точно тяхната надница е 78 евро брутно възнаграждение за смяна от осем часа, което означава 36,40 нето след удръжките и осигуровките.

Според Националното сдружение на спешните медицински сестри непосилното данъчно облагане в този бранш е извън всякаква логика и държавата губи от неплащането на осигуровки от черния труд, който предлагат нелегалните чужденки около 1800 евро за всеки 25 трудодни.