В Иран беше арестуван популярен любител на паркур, който публикува снимки в социалните мрежи, на които се вижда как целува полугола жена. Той е обвинен в извършване на „вулгарно деяние“, съобщава „Дейли мейл“.

Снимки и видеоклипове се появиха във Facebook акаунта на 28-годишния Алиреза Джапалаги на 11 май. На тях той позира на покрива с непозната жена в спортен сутиен и шорти. На 18 май спортистът публикува в Instagram видео с разказ за подозрителни телефонни обаждания, в което е посъветван доброволно да се предаде на полицията и го заплашват с публичен арест. На другия ден брат му обяви, че Алиреза е арестуван.Шефът на полицията в Техеран Хосейн Рахими потвърди, че мъжът е арестуван от киберполицията в Техеран, пише иранската информационна агенция ISNA. "Ние осъждаме вулгарното и насилствено поведение на този човек и неговата компаньонка", каза той и обеща, че жената също ще бъде намерена и арестувана.Ислямският дрес код в Иран изисква жените да покриват косата си и да носят свободни дрехи, покриващи тялото, ръцете и краката. Само лицето, ръцете и краката могат да се откриват.


През април бе съобщено, че интернет звездата Фатима Хишванд, която беше наречена „иранката Анджелина Джоли“, е заразена с коронавирус. Момичето бе арестувано през октомври 2019 г. Тя беше обвинена в богохулство, незаконно обогатяване и други престъпни действия.

Превод: БЛИЦ