Вътрешният министър на страната Пиер-Хенри Брандет съобщи, че след нападението срещу Лувъра е арестуван втори човек, но все още не е ясно дали той е замесен в атаката. По думите на министъра около 1000 души са били в сградата по време на нападението, но те са били на безопасно място.
Както БЛИЦ вече информира, френски войник стреля по мъж, който е бил въоръжен с нож и носил раници с хладно оръжие и се е опитал да влезе в магазин на Лувъра. Нападателят е бил прострелян 5 пъти, като едната рана е в корема. Ранен е леко по скалпа и войникът, който е открил огън по него, съобщават местни медии. 

Нападателят е носил 2 раници, пълни с ножове и 2 мачете. Той се е опитал да влезе в магазина на музея, когато е нападнал войника и е бил прострелян. Не са открити взривни устройства в раниците.

По-късно френският министър-председател Бернард Казньов заяви, че атаката в Лувъра си е чист терористичен акт. По първоначални данни нападателят в изкрещял "Аллах Акбар!", преди да бъде прострелян 5 пъти. Ранен е и френският войник.

В същото време от прокуратурата в Париж са обявили, че е започнало разследване за опит за убийство, свързано с терористично начинание.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!