Движещата се към Киев колона на армията на Русия е атакувана от подразделения на ВСУ. Води се страшен бой. Освен ВСУ в сражението участва и така наречената териториална отбрана.  В атаката участва и десант. В хода на брифинг руското министерство на отбраната съобщи нови данни за хода на специалната операция в Украйна. 

С високоточно оръжие с голям обсег на действие и морско базиране бе унищожен склад с ракети за ЗРК С-300 и "Бук" в населения пункт Плесецкое, разположено на 30 километра югозападно от Киев. 

На 26 март с високоточно оръжие с голям обсег на действие с въздушно базиране е унищожена голяма база с гориво в района на град Лвов, осигуряваща гориво на украинските войски в западните области на Украйна, както и до Киев.  

Освен това, с високоточни крилати ракети  град Лвов са унищожени цеховете на Лвовския радиоремонтен завод. В това предприятие е бил извършват капиталовия ремонт и модернизацията на ЗРК "Тор" и С-125, радиолокационни станции за ВВС на Украйна, средства за електронна борба и прицели за танкове.  

Карта с военните действия в Украйна

През изминалото денонощие от огъня на ВСУ в ДНР са ранени 20 мирни жители.  Освен това при обстрел на ВСУ на Иловайск е загинал един мирен жител.

През последното денонощие оперативно-тактическата и армейската авиация са поразили 67 военни обекта в Украйна. Сред тях са: 

— два командни пункта,
— три полеви склада с въоръжение и боеприпаси,
— 11 опорни пункта на подразделения на ВСУ,
— 20 района на съсредоточаване на бойна техника.

Руските средства за ПВО през изминалата нощ са унищожили 18 украински дрона над Новая Басан, Пески, Бориспол, Шорсом, Вишневка, крюковка, Петровск. 

От началото на специалната военна операция са унищожени обекти на противника:  

— 289 дрона,
— 1656 танка и други бойни бронирани машини,
— 169 установки на реактивни системи залпово огън,
— 684 оръдия полевата артилерия и миномета,
— 1503 единици специална военна автомобилна техника.