Евакуираха централата на Фейсбук в Менло Парк, Калифорния, съобщиха агенциите. Предполага се, че става дума за опит за покушение срещу собственика на компанията Марк Зукърбърг.

В пощата в офиса на Facebook е пристигнал подозрителен пакет, които по предварителни данни съдържа нервно-паралитичен газ зарин, съобщава Business Insider. Веднага е задействана тревога и поне четири сгради са евакуирани.

По първоначални данни няма поразени хора. Онези, които са били в контакт с подозрителния пакет, не показват никакви симптоми на излагане на зарин, твърди Джон Джонстън, ръководител на пожарната в Менло Парк.

"Facebook тества всички пакети, които пристигат, а тези са имали положителен резултат, така че са създали стандартен протокол. Сега просто чакаме, за да се уверим дали е истина или не“, коментира още Джонстън.

Говорителят на Facebook Антъни Харисън заяви, че компанията е евакуирала четири сгради след положителния тест и работи с полицията по разследването.
"Властите все още не са идентифицирали откритото вещество. Засега три от евакуираните сгради са получили разрешение за стартиране на работа отново“, посочва Харисън.

Агенти от бюрото на ФБР в Сан Франциско са дошли на място, посочват от агенцията.

Заринът, мощно токсично вещество, разрушава нервната система. То се използва като химическо оръжие, а излагането на него може да бъде фатално.