Австралийският неонацист Итън Тилинг напусна Донбас само два месеца след като се включи в боевете на страната на Киев. Причина за това са тежките условия на службата и недостиг на храна. Своята история той разказа пред австралийския канал ABC.
Бившият австралийски военен Итън Тилинг възприемал участието си в истинските военни действия като един вид иницииращ обред за посвещение като истински мъж. Вдъхновен от клиповете за "Грузинския легион", в който има чуждестранни наемници, които пристигали в Донбас, 23-годишният Тилинг решил да отиде в източната част на Украйна. По този начин той се присъединил към "хилядите ултранационалисти, които се стичат в Донбас от целия свят", отбелязва телевизионният канал.Но романтичните очаквания на неонациста бързо се изпарили. За него, по собственото му признание, било пълна изненада да вземе участие в "окопна война в стила на Първата световна война".

Още по-голямо разочарование в него предизвикали условията на фронта: дрехите не били достатъчно топли, а от оскъдната дажба запомнил само "безвкусните бисквити и хлябът".Австралиецът също така разказал за дисциплината на колегите, които постоянно употребяват алкохол, а понякога и наркотици.

Итън Тилинг: "Те се забавляваха през нощта с включени фенери, пееха през нощта, поставяха заредените оръжия срещу своите колеги войници."В резултат на всичко това австралиецът загубил 10 килограма и започна да изпитва проблеми с психиката. Когато батальонът бил заплашен от остър недостиг на вода и храна, Тилинг решил да завърши мисията си и да си тръгне към своята родината. На всички, които желаят да се включат в подобна авантюра, той препоръчва да се замислят внимателно, преди да вземат окончателно решение.


Превод и редакция: БЛИЦ