Жителите на австралийския град Тинару, Куинсланд, на 25 април тази година станаха свидетели на много необичайно явление. Местно семейство отдъхвало привечер на брега на язовир, когато изведнъж забелязало голям обект в небето на фона на залеза, наподобяващ някаква тъмна дъга, пишат местните медии.

Предполагаемата аномалия била увиснала над дърветата на отсрещния бряг на езерото, а зад нея имало дим от близкия завод. Обаче според очевидците това  НЛО очевидно не е било дим, защото било неподвижно и много по-гъсто.

Някои потребители на Мрежата сериозно смятат, че кораби на представители на извънземна цивилизация посещават Тинару, макар и в много особена форма, почти уникална. Въпреки това, ако те не са чужденци, други потребители, които се интересуват от това явление, смятат, че може да става въпрос за някаква неизправност в матрицата или пробив в паралелния свят. Този тайнствен обект не можел да се нарече облак дим.Трябва да се отбележи, че когато човек се сблъска с нещо подобно в реалността, той най-напред почти интуитивно се опитва да му даде поне някакво логично обяснение, след което бърза да прави снимки и видеозаписи и едва след това започва да анализира чувствата си от това, което е видял. Но опитни изследователи на паранормални явления твърдят, че именно тези впечатления са основните, всичко останало е второстепенно, дори видеото.

Превод: БЛИЦ