Потресаващо убийство на 7-годишен първокласник посред бял ден шокира жителите на Базел и на цяла Швейцария днес. Момчето, което се връщало у дома след часовете, било нападнато от 75-годишна швейцарка към 12:45 ч. местно време. Умиращото дете, потънало в кръв, било открито да агонизира на земята от случайно минаваща оттам с колело учителка. 

Линейка била повикана, лекар опитал да съживи момчето, след което то било транспортирано за операция в близката клиника, където починало малко по-късно, уточнява Канал 3.
 
Полицията веднага започнала издирването на убийцата, като получила описание на оттеглила се от местопрестъплението стара дама. Малко по-късно 75-годишната швейцарка сама се предала в участъка и признала, че е нападнала момчето. 
 
Разследването още не е установило причината за потресаващото убийство, както и дали има връзка между убийцата и семейството на момчето. 
 
Шефът на местния Департамент по образованието Конрадин Крамер обяви, че в петък няма да се отменят учебните занятия в училището на убитото момче. Той добави, че училищни психолози ще разговарят с учениците и учителите там.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!