Група балкански ловци на педофили разобличиха педофил - македонец от Дубровник, който чрез Фейсбук общувал с 12-годишно момиче от Зренянин. Групата Stoppedofiliji редовно публикува комуникации на педофили с момичета, зад чиито въображаеми профили са сексуалните хищници, пише 24info.mk.

Така открили македонеца от Гевгелия, който бил  на временна работа в Дубровник, който от няколко месеца се пишел с малкото момиченце, с което се  запознал във Фейсбук, и го карал да извършва блудствени действия. Той й изпратил снимки на пениса и съобщения си с неприлично съдържание и я подканил да изпрати собствени голи снимки и изображения на гениталиите.

"Момичето" отговорило, че няма да изпрати снимките си, докато не потвърди самоличността си и педофилът й изпратил временно разрешение за пребиваване в Хърватия. След това момичето прекъснало комуникацията и педофил станал жертва на опитните балкански ловци на педофили, обикновени граждани, които с фалшиви Фейсбук профили разкриват подобни перверзници в страните от бивша Югославия като изобличават по един поне веднъж седмично.

Това е първият случай от годината, в който е заловен педофил на територията на Хърватия и тъй като според хърватското законодателство намерението без контакт не е престъпление, полицията в Дубровник вероятно още не е запозната със случая. За да влоши нещата, македонецът е и баща на две непълнолетни деца, чиито снимки са публикувани в неговия профил във Фейсбук.

Превод: БЛИЦ