Мъжът се приближил до принц Джордж и принцеса Шарлот, когато те заедно с бавачката си са се разхождали из двора. Кралското семейство е започнало разследване по случая, защото престъпникът е успял да проникне на територията на двореца. 

На 14 юли в кралския дворец се е случила страшна ситуация, за която стана известно едва сега. Оказало се, че на територията на дома, в който Кейт Мидълтън и принц Уилям живеят със своите деца, е проникнал бившият затворник Дарън Бенджамин. 40-годишният мъж е бил обвиняван в мъчения на хора. По данни на следствието, Дарън е държал жител на Лондон в мазето си и го е измъчвал с цел получаването на информация, която би довела до обогатяването на престъпника. 

Резултат с изображение за Джордж и принцеса Шарлот

Мъжът заливал жертвата си с вряла вода, бол го е в гърлото с нож и го е заплашвал да го убие. За своите злодеяния Дарън е лежал в затвора седем години, а когато излязъл на свобода, започнал да работи като хамалин. 

Било изяснено, че компанията, в която работи Дарън, доставя мебели на кралските особи. Така, мъжът заедно с другите хамали пристигнал на територията на двореца, за да достави няколко мебели за обновяване на интериора. Когато мъжът влязъл във вътрешния двор, то там се е срещнал с децата на Кейт и Уилям. Шарлота, Джордж и Луи си играели с бавачката. Дарън обаче запазил хладнокръвие, той се приближил до принца и го заговорил. 

При това никой от персонала дори не се опитал да спре непознатия. 

За инцидента кралското семейство разбрало от съобщения в медиите. Изданието The Sun научило за инцидента, след като Дарън започнал да се хвали, че познава принц Джордж в местна кръчма. Посетителите обърнали внимание на това, как Дарън мазно наричал кралското дете "мило и добро".  

Притеснени от случилото се херцозите на Кеймбридж Кейт и Уилям веднага разпоредили системата за сигурност в двореца да бъде затегната, за да се избегнат подобни истории в бъдеще. Освен това дворецът решил да проведе разследване кой е допуснал бивш престъпник в кралския двор. 

Превод и редакция: БЛИЦ