Жител на английското графство Съри е починал след бягство от болница за коронавирус. Бягството се е случило по време на тест за COVID-19, като действието му е било продиктувано от желанието му да не се зарази и да предаде инфекцията на шестмесечната си дъщеря, съобщава "Сън".

27-годишният Дейвид Уорнър е дошъл в болницата с оплакване от болки в гърдите. Той е изпратен в спешното отделение, където е тестван за коронавирус. Мъжът се изплашил, че ще се разболее от COVID-19, докато чака резултатите от теста, и бързо напуснал медицинския център.

Уорнър се върнал у дома при 21-годишната партньорка Вики Джоунс и шестмесечната им дъщеря Иви. На 16 януари бебето се събудило и заплакало. Уорнър започнал да успокоява Иви, а след известно време мъжът бил намерен мъртъв в хола.„Последното нещо, което ми каза, беше:„ Обичам те, скоро се връщам “. Когато разбрах, че е мъртъв, ми се стори, че светът ми се е срутил “, казала е Джоунс. Според нейните думи, лекарите искали да държат Уорнър в отделението за пациенти с COVID-19, докато не дойдат резултатите от неговия анализ, но той отказал.„Той каза, че шестмесечно бебе го чака вкъщи и по-добре ще е да търпи болките в гърдите, отколкото да рискува здравето на Иви“, споделя тя.

Резултатът от теста за коронавирус дошъл след смъртта на Уорнър. Оказал се отрицателен.

Превод и редакция: БЛИЦ