Победителят по предварителни данни на медиите в президентските избори в САЩ Джо Байдън заяви, че поради пандемията ще се откаже от традицията на голяма семейна вечеря на Деня на благодарността следващата седмица и ще я прекара с тесен семеен кръг.

„Денят на благодарността наближава и ми беше казано:„ Джо, в къщата ти може да има максимум десет души, това е максимумът, Джо. “Но аз имам голямо семейство, за което сигурно сте чували много и правим всичко заедно.

Но този път ще бъдем само трима, защото сега не можем да събираме семейства, които живеят на различни места“, каза Байдън на видеоконференция за ситуацията с коронавируса с представители на спешни служби. Байдън не уточни кой ще бъде третият на тържествената вечеря освен него и съпругата му Джил Байдън.

Денят на благодарността, който се празнува на 26 ноември тази година, традиционно е семеен празник, който се смята за един от най-важните в САЩ. На Деня на благодарността е обичайно семействата да се събират на маса с печена пуйка.

Тази година, поради пандемията на коронавируса, предупреждават лекарите, семейните тържества трябва да се провеждат със строги предпазни мерки.