Белия дом все още не може да каже категорично дали е възможна среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин в рамките на предстоящото заседание на Г-20 в Хамбург, предават световните информационни агенции.

„На този етап нямам информация и не мога да обявя нищо“, каза пред журналисти за.-прессекретарят на Белия дом Линдзи Уолтърс.

Аналогично изказване направи вчера и прессекретарят на руския президент, Дмитрий Песков. От него се разбра, че първата двустранна среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин, която трябваше да се състои по време на срещата на Г-20 в Хамбург, Германия е под въпрос. Фактически подготовка за среща между президентите на САЩ и Русия не се провежда. Причината - липса на конкретна договореност между Кремъл и Белия дом за времето и мястото на такава среща, обясни Песков.

„Ние не провеждаме подготовка за такава среща, така че към днешна дата може да се каже със сигурност-двустранен контакт между Владимир Путин и Доналд Тръмп в Хамбург не е предвиден”, каза Песков на пресконференция в Москва.

Той посочи, че двамата президенти със сигурност ще бъдат в Хамбург за срещата и не е изключено да се срещнат, но няма договореност за разговор между тях извън протоколната размяна на любезности.

Досега Тръмп и Путин са говорили по телефона два пъти. Последният им разговор бе в края на май.

Срещата на Г-20 ще се проведе в Хамбург на 7-8 юли. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ БЛИЦ