Бен Афлек и Дженифър Гарнър са постигнали споразумение за попечителство, но това е неясно по очевидна причина - проблемът на Бен с алкохола.

Както пише TMZ, двойката отдавна се съгласи да осигури съвместно попечителство на своите 3 деца. Съгласно споразумението има 2 елемента - юридическо и физическо попечителство.

Юридическото попечителство е просто - те ще се споразумяват съвместно за решенията, които засягат децата, като образование и различни дейности.

Що се отнася до физическото попечителство, то е много по- трудно. Разводът бе отлаган дълго време, защото Бен беше на градус постоянно, а Дженифър не искаше да урежда каквото и да било, докато той не е трезвен и стабилен.

Така е, че споразумението за физическо попечителство все още е неясно. То не очертава конкретно разделение на времето с децата. Но се очаква, че най-малкото в началото Джен ще получи лъвския дял от времето за попечителство, а когато Бен взема децата, той ще има наблюдаващ, който да се увери, че е трезвен и децата са в безопасност.

Има още един фактор - децата вече са по-възрастни - 12, 9 и 6 - и те може да са наясно с проблема на Бен с алкохола и с това, как е засегнато семейството им, и те също ще имат глас.

Превод: БЛИЦ