Един от най-великите актьори на нашето време – Ал Пачино – се оказа със сериозна българска връзка в обкръжението си. Мениджърът на изигралия култовите роли Тони Монтана и Майкъл Корлеоне е женен за българка.

Майкъл, който движи ангажиментите на Ал Пачино, дори е любител на българската ракия, стана ясно от Кирил Евтимов, който сподели за своето запознанство с него в подкаста „Фактор“. Кирил съвсем случайно се срещнал с актьора и с мениджъра му в Лос Анджелис, пише bg-voice.com.

„Минахме покрай къщата на Ал Пачино с един приятел и просто погледнах през оградата. Казах си, че това не може да е Ал Пачино, защото изглеждаше много млад. После се поогледах и ми стана ясно, че е точно той.

Разменихме си 2-3 приказки. Дойде неговият мениджър и като разбра, че сме българи, веднага се усмихна. Оказа се, че неговата жена също е българка, и ни каза: „Понеже сте българи, ще го попитам дали евентуално ще иска да се види с вас. Но ние се прибрахме вчера от чужбина и е малко уморен“.

Тогава явно е говорил с Ал Пачино, защото после ни потърси пак: „Извинявайте, много е изморен и иска да си почива“. Седмица по-късно ни изпрати по една картичка с автограф от Ал Пачино. Моят даже вече го сложих в рамка“, разказва с усмивка Кирил Евтимов.

А не след дълго двамата с Майкъл скрепили приятелството си и на чаша ракия. „Няколко месеца по-късно се видяхме с Майкъл в българското бистро в Лас Вегас. Беше заедно с жена си и с дъщеря си. Надявам се, живот и здраве, някой ден да имам възможността да се видя и с Ал Пачино. За да му кажа, че е най-великият актьор”, разказва Кирил.

Любимият на милиони актьор е носител на „Оскар“ за най-добра мъжка роля за “Усещане за жена”. Той има и десетки в роли в холивудски хитове, сред които „Кръстникът“, „Белязаният“, „Жега“, „Серпико“, „Адвокат на дявола“ и др.

Дядото и бабата на звездата идват в Америка от сицилианския град Корлеоне, а години по-късно героят със същото фамилно име – Майкъл Корлеоне от „Кръстникът“, превръща един театрален актьор, непознат за широката публика, в знаменитост от световен мащаб.