Най-висшата проява на любов в племето на Хамер в Етиопия е побоят на жени. Побоите в семейството са знак за уважение и внимание. Но как белезите на женското тяло от удари се превърнаха в стандарт на красотата?И защо жените доброволно излагат гърбовете си под камшиците и прътовете?

Всяко момиче в племето на Хамер се гордее със своите белези и белезите по тялото, които тя е получила от мъжа си.Експерти смятат, че в белезите има определена сила, а жената прави такива жертви, за да докаже на мъжа любовта и предаността.
Ако едно момиче няма белези по тялото си, тя просто няма да може да се ожени и да получи правото да стане майка.

И колкото повече синини и белези по тялото, толкова по-силен е бракът и толкова по-силна е любовта на мъжа.Мъжът, който бие съпругата си, от друга страна се чувства виновен и затова се чувства длъжен да я обича и да се грижи за нея през целия си живот.
Преди ритуала момичетата напускат селото за един ден, така че присъствието на мъжете да не им пречи да разкрият женската си същност.
Там пият Борди, напитка от сорго, нещо като бира, и се опитват да влязат в състояние на транс, за да улеснят понасянето на болката.След като пият много бира и танцуват, на следващия ден момичетата се завръщат в племето за ритуала.

Да вземе участие в масовия побой може само момиче, което има брат, за да може той да се грижи за нея, ако тя не е избрана от младоженеца.
Мъжете по това време седят в кулоарите и спокойно се занимават с делата си.Жената трябва сериозно да раздразни мъжа, да предизвика агресията му, така че ударите с пръчка или камшик да са реални.
Побоят може да продължи няколко часа, докато гърбовете на пребитите момичета не се превърнат в кървава каша.

След ритуала момичетата подготвят гала вечеря и се разресват помежду си с червена глина, която се смята за лечебна.

Превод: БЛИЦ