Германските военновъздушни сили  и партньорите от НАТО провеждат тайни учения. Тези учения са отработване на маневри в случай на ядрена война, пише германското издание Bild.

Подчертава се, че в ученията участват бомбардировачи Tornado, които могат да носят ядрено оръжие. Маневрите се извършват в авиобазата Нерфених, където могат да се съхраняват американски водородни бомби.

Сега се смята, че ядрените бойни глави се намират в германската база Бюхел. Там се провеждат други учения, в рамките на които с помощта на комплексите Patriot се практикува отбраната на летище.

В същото време в рамките на ученията се работи по доставката на ядрено оръжие на самолети.

Германските журналисти предполагат, че в момента страните от НАТО ясно разбират заплахата от ядрена война, надвиснала над света. По този начин Германия възнамерява тайно да се подготви за мащабен конфликт с използване на ядрено оръжие.

В същото време Германия няма собствено ядрено оръжие, не е включена в т. Нар. „Ядрен клуб“. В момента Русия, САЩ, Китай, Великобритания, Франция, Индия, Пакистан, Израел и КНДР разполагат с атомни и водородни бомби.

Превод и редакция: БЛИЦ