Поради липсата на бронирани превозни средства германската армия е принудена да използва обикновени автомобили за обучение, съобщава "Билд".

По-специално, Бундесверът изпитва затруднения с бронетранспортьора „Пума“, който получи славата на „проблемно дете” в армията. В момента само една пета от тези машини се намират в бойна готовност, пише изданието, позовавайки се на секретни данни от немската армия.Според вътрешната документация на Бундесвера, основните причини за тази ситуация са липсата на резервни части и трудността при поддръжката, отбелязва "Билд". В тази връзка немската армия в процеса на обучение преминава към алтернативни варианти.

По този начин немската армия препоръчва да се обмислят „иновативни варианти за обучение“. Както посочва изданието, това означава, че подразделения, които нямат достатъчно машини "Пума" за провеждане на упражнения, трябва да използват вместо това обикновени автомобили. Според Билд, поради плачевното финансово положение, редица немски командири вече са използвали този метод.