Бившият турски премиер Месут Йълмаз и съпругата му Берна летят от САЩ за Истанбул, но не им е предадено, че големият им син и мъртъв. Това съобщава „Миллиет“ по повод новината за смъртта на големия им син Мехмет Явуз Йълмаз.
Големият син на Месут Йълмаз е намерен мъртъв в дома си в истанбулския квартал Бейкоз, съобщиха по-рано турските медии, цитирани от 24bulgaria.com и 24rodopi.com. 38-годишният бизнесмен Явуз Йълмаз е открит прострелян в главата в леглото си. Вчера той казал на работниците, които били в жилището му, да си тръгнат и да си починат няколко дни.

Явуз Йълмаз бил сам в дома си тази нощ. Той е бил открит мъртъв тази сутрин от неговите бодигардове. Почти сигурно е, че се самоубил. Съобщава се, че преди месец Явуз Йълмаз получил частична парализа.

38-годишният мъж се прострелял с пистолета на баща си  "Смит енд Уесън", който му бил подарен през 1993 година. Аутопсията е установила, че при изстрела Явуз е бил в седящо положение. 

Месут Йълмаз, съпругата му Берна и двама техни близки пътуват за Турция, но не им е казано за голямата загуба, защото Берна Йълмаз е със сериозни сърдечни проблеми. По тази причина са били в САЩ. В самолета няма интернет връзка, а линейка е пратена на летището, където в 17.40 часа ще кацне самолетът, уточнява „Миллиет“.

70-годишният Месут Йълмаз бе три пъти премиер на страната в периода между 1991 и 1999 г.