32-годишната Аманда Елис Лий от Калифорния, която в своето детство е била анорексичка, за първи път привлече общественото внимание през 2014 г., когато публикува в социалните мрежи снимки на нейните супер извивки в спортни клинове и сутиени. Оттогава сертифицираната фитнес треньорка придоби армия от Instagram фенове. В мрежата тя ежедневно публикува провокативни снимки на привлекателното й тяло по бельо. Това пише Daily Mail.


През 2015 г. съблазнителната блондинка събра първия си милион последователи в Инстаграм. И въпреки че според Аманда тя първоначално е планирала да направи профила си по-фитнес ориентиран, после осъзнала, че без съмнение откровените снимки предизвикват интерес. Аманда помолила майка си Олинда Филдс да стане неин личен фотограф и оттогава неразделните майка и дъщеря ежедневно публикуват в социалните мрежи най-успешните снимки на американската красавица. Първо двете жени избират най-изгодните светлина и ъгъл за снимката и преди да я публикуват, момичето трябва да ги ретушира ​​чрез фото приложения, за да станат лицето и тялото й 100% идеални. И всичко това не е напразно: най-популярните снимки на Аманда набират средно 600 000 харесвания, а по-малко харесваните от потребителите се борят за оценка от 300 000 лайка.


Доста бързо, различни популярни марки се заинтересуваха от профила на Аманда. За първата си реклама за известен чай жената получила 3 ​​300 долара. А сега, четири години по-късно, красавицата от Калифорния печели по 20 000 долара за всяка публикация с реклама на някакъв продукт.

"Фитнес снимките са много красиви. Но когато разбрах, че снимките на тренираното ми тяло по бельо набират толкова много харесвания, реших да печеля пари от това. А успехът ми надмина най-големите ми очаквания", каза Аманда в интервю за Cosmopolitan.


Въпреки, че Аманда носи основния си доход за реклама в социалните мрежи, тя не забравя за професията си като фитнес инструктор. Аманда посещава фитнес залата не по-малко от пет дни в седмицата и прави 90-минутни силови тренировки. Освен това почти всеки ден спортната звезда тренира клиенти. За час Аманда получава 350 долара.

Превод: БЛИЦ