Трима български граждани бяха арестувани в петък за притежание на две скимерни устройства, използвани за кражба на данни от банкомати, 54 некодирани карти, декодери и устройства за кодиране. Полицията в Ченай, Индия, също конфискува индийска валута и $ 13,000, лаптопи и мобилни телефони, пише Times of India. 

Полицията откри тримата в хотелската им стая. Триото са идентифицирани като Любомир Максимов, 33, Николай Катев, 30, и Борис Вълков, 30.
Предварителните разследвания разкриха, че тримата мъже са стигнали до Ченай на 13 юли и са настанени в хотел в Карапаккам на Стария път Махабалипурам. В четвъртък един от тях потърсил помощта на рецепциониста на хотела, за да отвори сейфа в стаята му.

Когато техникът дошъл да им помогне да отворят шкафчето, той забелязал снопове пари, увити в полиетилен. Той информирал администрацията на хотела и служителите претърсили стаята в петък, когато са били навън. Домакинският персонал намерил декодерите и енкодерите в шкаф вътре в банята и предупредил полицията. По съвет на инспектора С. Вееракумар те оставили устройствата недокоснати и заключили стаята.

Когато тримата се върнали в хотела, служителите информирали полицията, която дошла и ги арестувала. 

По време на разпита тримата казали, че са дошли в града с дебитни и кредитни документи на чужди граждани, за да нападат банкомати и да теглят пари. 

Превод: БЛИЦ