60-годишен българин преживя кошмарна ситуация докато бе на кораба „Круиз Барселона”. Докато плавателният съд се намирал край остров Сардиния нашенецът получил инфаркт.

Наложило се италианската брегова охрана да започне спасителна акция, за да може българинът да бъде транспортиран в болница. Това съобщи изданието alguer.it.

Българският турист се почувствал зле, докато се намирал на кораба в близост до пристанището Порто Торес, Северозападна Сардиния. Оказало се, че бил в начален стадий на инфаркт. 

Намиращият се на борда лекар сигнализирал, че случаят с българина бил спешен и че се нуждае от бърза помощ и настаняване в болница. 

След това пристанищните власти на Порто Торес насочили кораба към залива на Азинара, за да могат в спокойни води да пренесат туриста в моторницата, изпратена по спешност до кораба. 

Така специализиран медицински екип пристигнал на 10 мили до Порто Торес и осъществил прехвърлянето на българина на лодката. След пристигането на пристанището той бил транспортиран с линейка до болницата на град Сасари, а корабът бил оторизиран да продължи плаването си към Барселона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!