Шериф Асен Димитров от шерифския офис на окръг Сарасота в щата Флорида получи награда за „Спасяване на човешки живот”, съобщиха от Българо-американската полицейска асоциация.


„Отличието е най-високото в тази професия“, уточниха от организацията. Сънародникът ни получи приза от шефа на шерифите в окръг Сарасота Кърт Хофман.

Асен Димитров е от Дупница. След като завършва ученето си с бакалавърска степен от Техническия университет в София, става полицай в родния си град. Там работи 11 години, първо като патрулиращ полицай, а после като следовател в отдел „Криминална полиция“.


Шериф Асен Димитров /вляво/ при получаване на наградата и при в раздаването на стипендии на деца и студенти във Флорида с български произход
Когато се мести в Съединените щати, иска да продължи кариерата си в служба на обществото и през 2011 година се присъединява към шерифския офис на окръг Сарасота.

През 2021 г. сънародникът ни участва в раздаването на стипендии на Българо- американската полицейска асоциация на деца и студенти във Флорида с български произход.

През свободното си време шериф Асен Димитров обича да е със семейството си и приятелите си. Харесва риболов, фитнес и футбол.