Българинът Даниел Цачев, който живее в китайския град Ченду, провинция Сичуан, се включи по скайпа в „Плюс минус” по Нова Тв с последните новини от Китай.

"Тук обстановката от 24 февруари се нормализира, но не забравяйте, че в Китай вирусът дойде два месеца по-рано от България. За всички, които излизат навън да работят, ръкавиците, маските и очилата са задължителни атрибути. Те са задължителни за всеки един човек, включително и за децата", каза нашенецът.

"Бременните жени и децата в България да не се притесняват толкова от зараза. Вероятността от коронавирус при децата е от 0,2 до 0,9 процента", допълни той.

Гинеколог разкри може ли COVID-19 да покоси бременните жени и бебетата

"Най-голяма опасност е при хората на възраст 20–29 години и от 55 нагоре. Особено при по-младите имунната система е силна и понякога не се появяват характерни симптоми, като температура, кашлица и затруднено дишане.

Китайски лекари обявиха как COVID-19 преминава при децата

Но това не означава, че не могат да бъдат преносители на коронавируса, и затова сега е много важно хората в България да си стоят вкъщи и да се игнорират за 14 дни”, каза Цачев.