Сръбски шофьори помогнаха на български тираджия на пътя край Ужице. Водачите не са се замислили и за миг и ударили рамо на нашенеца, за да се върне на платното и да продължи по маршрута си, пише Глас Нюз.

„Видяхме, че поднесе. Имаше проблем с гумите. Той затвори и двете ленти, а ние не искахме да го оставим безизходица. Запретнахме ръкави и започнахме да се бутаме. Десетина от нас шофьорите успяхме да върнем влекача на "релси", за да продължи по пътя си, а шофьорът на българския камион ни благодари сърдечно, като каза, че никъде не е изпитвал такава подкрепа и целенасочена помощ", разказва един от помагащите - Милош Р., пред агенция РИНА.

Снегът, който вали в района, не се задържа на пътя, така че всички посоки са проходими. На терен са изпратени машини, които работят по поддръжката на магистралите, уточняват още от агенцията.

Въведена е забрана за товарни камиони над Дебели бърдо, който свързва Байна Баща и Валево. Снегът е трупал цяла нощ и там достигна над 20 сантиметра покривка. В други части движението се осъществява без големи проблеми.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук