През 1979 г. Кери Дин Мур  ограби и уби двама таксиметрови шофьори в Омаха, Небраска. За престъплението той бе осъден на смърт и прекара 39 години килия за смъртници, съобщава Дейли Мейл.През 1979 г. Кари Дейън Мур уби двама таксиметрови шофьори и се озова в затвора в Небраска. Съдът го осъди на екзекуция и го изпрати да чака наказанието си. Пет години по-късно в същия затвор беше неговият близнак брат Дейвид, който извърши по-малко престъпление и бе изпратен да работи в затворническата кухня.

Братята близнаци успели да убедят пазителите да ги оставят да се срещнат без свидетели. На среща двамата разменили дрехите си, Дейвид отиде в килията на смъртниците, а Кери - в кухнята. Един затворник заподозрял за размяната - той открил, че "Дейвид" изведнъж е напълнял и забравил къде се държат саксиите."Ако не ги виждате всеки ден, няма да можете да ги разпознаете." Те си приличат ужасно много, но Кери Дин вероятно е по-тежък от 10-15 килограма и има по-силен тен "

Все още не е известно дали Давид е имал намерение да умре за брат си или че това, което се случило, е било част от плана за бягство. След откриването на измамата близнаците отказват да обяснят действията си. Заместник-началникът на отдел наказания вярва, че Дейвид просто искал да разсее брат си, на когото била омръзнала килията на смъртниците. След този инцидент на Кери било забранено да вижда близнака си и след известно време е бил освободен от затвора.

И след това стана известно, че Кери Дин Мур все пак ще бъде екзекутиран - 39 години след извършването на престъплението. Мъжът, който вече е на шестдесет години, поиска адвокатът му да не се противопоставя на наказанието. На 14 август ще бъде направена смъртоносна инжекция, а Дейвид Мур ще присъства лично на екзекуцията - това било поискано от брат му Кери.

Превод: БЛИЦ