18-годишният Зак Летем от Ню Джърси в САЩ стана известен в социалната мрежа TikTok благодарение на две неща - собствения си Корвет и скандалите със съседите си. 


Семейство Дарем постоянно е било нещо недоволно от блогъра. Зак твърде силно си форсира колата у дома, ту слуша музика твърде силно. 

Зак и жена му Сара решили да качват видеата от скандалите, които според тях били смешни, в профила си в TikTok.

В едно от тях Катрин Дарем вика полиция, след като Зак започнал да дрифти с колата си и да обижда жената с епитети, които означават на Запад глупава, високомерна и истерична дама на средна възраст. 


В друг клип синът на Катрин казва какво мисли за своя съсед, но вторият в отговор започва да го псува и се оттегля. 

Изморявайки се от постоянните псувни семейство Дарем решило да реши проблема мирно и тихо, отивайки на гости на Зак и Сара. 

В крайна сметка всичко се обърква: дума след дума се разпалва скандал. Зак напада главата на семейство Дарем - Уилям старши. 

По време на схватката той удря съседа си с електрокош и го наръгва с нож, снимайки всичко на видео. След известно време Уилям старши почива в болница. 


Адвокатите на пострадалото семейство настояват, че Зак и Сара са планирали да публикуват клипа в TikTok, за да продължат серията от видеа относно съседската вражда и да станат още по-популярни. 

Затова те искат обвинението да се промени от непредумишлено на умишлено убийство заради облага. 

В момента Зак е на свобода - делото ще започне в съда през май 2021 г., пише Daily Dot.


Междувременно Зак продължава да снима видеа за TikTok, хвалейки се със своята си кола. 

Младежът е горд от себе си, защото всичко е успял да постигне сам. Майка му е починала, когато е бил само на 14 години, а за баща му нищо не е известно. 

На 17 години Зак отива в армията, за която тези дни той от време на време прави хумористични видеа. 

Клиповете в ТикТок на младежа са събрали вече над 900 000 харесвания. Под някои от тях обаче потребителите пишат, че сега младежът ще трябва да продължи кариерата си в затвора.  

Превод и редакция: БЛИЦ