Любители на конспирациите откриха изоставена военна база на Антарктида. Създателите на Youtube канала thirdphaseofmoon Блейк и Брет Казънс твърдят, че са попаднали на находката си, след като са анализирали повърхността на континента с помощта на карти на Google Earth.

След като свалили няколко „слоя” от картата на местността, те забелязали редица удължени предмети с неизвестен произход, някои от които излъчвали червена светлина. Според блогърите базата може да е била част от цял град, погребан под дебел слой сняг и лед.
 

Любопитен извод за наличието на подводен тунел, който свързва Антарктида с Австралия, пък е направил създателят на канала Disclose Screen Нийл Евънс. Той е отстранил слоят вода от картите и се е натъкнал на стотици прави линии, които според него идват от ледения континент.„Ние виждаме какво всъщност се намира на морското дъно или под него. Можем да кажем само едно – природата не създава прави линии”, категоричен е Евънс.

Друг любител на конспирациите пък заявява, че на Антарктида има много странен обект, който може да бъде както пирамида, построена от представители на древна цивилизация, така и разбила се летяща чиния.

Теорията за древни пирамиди на ледения континент се подкрепя и от писателя Майкъл Сала.Той смята, че съоръженията, аналогични на тези, построени от древните египтяни и маите, са служили като станции, които излъчват енергия за космическите кораби на извънземните.

Превод: БЛИЦ