Полицията в Истанбул обособи контролно-пропускателни пунктове на територията на града и започна извършването на засилени проверки на преминаващите автомобили, предава ABC News. Силите за сигурност проверяват всички подозрителни превозни средства. Спират се автомобили и таксита с пътници, сверяват се документите им за самоличност и се инспектират превозваните товари. 
Мерките са въведени във връзка с издирването на нападателя, който в новогодишната нощ откри стрелба в престижния нощен клуб „Рейна“, в резултат на която загинаха 39 души. Самоличността на извършителя бе установена по-рано в сряда, но той все още е на свобода. 

В същото време турската полиция повиши мерките за сигурност по пътищата в района на Лозенград и извършва засилени проверки на входните и изходните точки на града, съобщава вестник Hurriyet.

Полицейски екипи са концентрирали вниманието си към ГКПП Дерекьой-Малко Търново, като извършват проверки на превозните средства, насочили се към България. Към мястото се придвижва голям контингент на силите за сигурност. Поставени са и заграждения на пътищата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!