Тялото на Гент Уейкфилд с прякора Dream Boy (Момчето мечта) е лежало три дни, преди да бъде открито в дома му в град Сток он Трент. Междувременно причините за смъртта на спортиста продължават да са обвити в мистерия. Известно е, че мъжът е използвал инсулин за по-ефективни тренировки, затова роднините му смятат, че именно той е лишил Гент от живот, пише в. "Мирър".
Фото © Facebook/Ghent Wakefield

 

Гент е имал грандиозни планове за бъдещето си: той е мечтал да стане професионален кечист в САЩ. По време на тренировка обаче той е получил травма на бицепса. Заради лекарска грешка мъжът така и не успял да се възстанови, а компанията за организиране на срещи WWE му отказала договор. Затова през 2012 година Гент решил да съди медиците в съда. Спортистът получил огромна компенсация, но решил да не се спира и продължил с тренировките.  

Фото © Facebook/Ghent Wakefield

 

За да възстанови бицепса си, Гент използвал стероиди и инсулин. И проблемите започнали още през ноември миналата година, когато негов приятел едва успял да го спаси, докато той лежал в безсъзнание след поредния прием на хормона. "Пъхах му захар в устата, за да се свести. Бяха необходими около 30 минути, за да дойде на себе си. Той обаче не искаше да признае своята грешка и не отиде на лекар", казва приятелят на покойния.  

Фото © Facebook/Ghent Wakefield

 

В деня на трагедията Гент е трябвало да се срещне с приятел но така и не се явил на срещата. Едва три дни след изчезването му съседи влезли в стаята му и намерили неговото тяло. Заради степента на разлагане лекарите така и не с успели да установят конкретната причина за смъртта му. "Не можем да назовем конкретната причина за смъртта. Дали това са били препарати или естествена смърт - би било неправилно да се каже, че е едно от двете. Мисля, че, най-вероятно, той е злоупотребил с инсулин, но ние никога няма да разберем, дали това наистина е така", казва съдията по делото за кончината на Уейкфилд . 


Превод и редакция: БЛИЦ