Британският комик Саша Барон Коен оцени високо работата на българската актриса Мария Бакалова в предстоящия „Борат“. В единствената сцена, в която той излиза извън образа си, според Vanity Fair, той прегръща екранната си дъщеря с думите „Ти си невероятна!“, предава Монитор.

Самата Бакалова прикова погледите на американската критика с първия си голям пробив в Холивуд. „Ако на актрисата й липсва опит, тя компенсира с изумителна воля“, „тя си партнира с Коен равностойно“ и е „идеалното комично допълнение на веселия патологичен лъжец“ са само част от суперлативите, които популярното издание Vanity Fair пише по адрес на българката.

Бакалова се превъплъщава в ролята на 15-годишната Тутар, дъщеря на Борат. Според сюжета Борат се опитва да я предложи като церемониален подарък на вицепрезидента Майк Пенс в опит да възвърне честта на Казахстан. Във финалните надписи името на Бакалова е на второ място след Коен.

В една от сцените тя гълта пластмасова фигурка на бебе от украсата на кексче, след което заедно с Коен подлудява пастор-противник на абортите, докато се опитват да го накарат "да извади бебето".

Клип от тази сцена бе представена и в шоуто на Джими Кимел, където Бакалова отново предизвика фурор, като го накара да събуе панталоните си в ефир.

Сред отличителните сцени на актрисата е и компрометиращата среща с личния адвокат на Тръмп – Руди Джулиани. След като го лъже, че е журналист, облечена в тоалет, достоен за водеща на Fox News, 24-годишната актриса го кани в хотелска стая, флиртува с него и успява да го накара да каже, че коронавирусът е "произведен в Китай".