Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че никога не е виждал каквото и да било доказателство за руска намеса в британската демокрация, предаде Ройтерс.

В края на октомври 2019 г. бившият генерален прокурор на Англия и Уелс Доминик Грийв обвини правителството, че отказва даде разрешение за публикуването на доклад, подготвен от парламентарната комисия по разузнаване и сигурност, която се ръководи от бившия главен прокурор.


Докладът е бил изпратен на 17 октомври за одобрение до правителството. Грийв обърна внимание на факта, че обикновено този процес отнема 10 дни, но правителството в Лондон е забавило отговора си с няколко седмици.

На въпрос за решението да не се публикува парламентарния доклад за предполагаемата намеса на Русия Борис Джонсън отговори: „Няма абсолютно никакво доказателство, което да съм видял някога за руска намеса в демократичните процеси в Обединеното кралство“.

А относно доклада отбеляза: „Не виждам някаква причина за промяна във времето за публикуването само защото идват общи избори“.