Британската кралица Елизабет II, която по препоръка на лекарите прекара нощта на 21 октомври в болницата, се върна към задълженията си. Това съобщи премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън по телевизионния канал Sky News, пише "Фокус". 

„Мисля, че всички изпращат най-добрите си пожелания към Нейно Величество. Членовете на правителството също правят това. На мен ми беше казано ясно, че в момента Нейно Величество, по обичайния си начин, отново е на бюрото си в Уиндзор“, каза британският премиер

Предната вечер от канцеларията на монарха съобщиха, че 95-годишната кралица е посетила болницата в сряда следобед за предварителен медицински преглед, след което се е върнала в замъка Уиндзор на обяд в четвъртък. Според ITV тя е останала през нощта на 21 октомври в болницата "Крал Едуард VII" в центъра на Лондон. Тази хоспитализация беше първата за монарха от много години.

На 20 октомври Елизабет II, която е най-дълго управляващият монарх, отмени посещението си в Северна Ирландия по съвет на лекари, които й препоръчаха да прекара следващите дни в спокойствие. Както се подчертава в изявление от Бъкингамския дворец, Нейно Величество "неохотно е приела" съвета.

Според британските медии решението на монарха да се откаже от пътуването до Ълстър не е свързано с пандемията.

На 19 октомври Елизабет II, по повод Глобалната инвестиционна среща на върха в Лондон, прие представители на големия бизнес и политически фигури от цял свят в замъка Уиндзор. По -специално на събитието присъстваха основателят на американската компания Microsoft Бил Гейтс и специалният пратеник на президента на САЩ за изменението на климата Джон Кери.

Елизабет II, която ще празнува 70 години от управлението си през 2022 г., остава активна в обществения живот и присъства на откриването на парламента на Уелс миналата седмица.

В същото време, няколко дни по -рано, кралицата се появи на публично място с бастун за първи път от много години. Тя го използва по време на посещение в Уестминстърското абатство, където се проведе церемония по повод стогодишнината от основаването на Кралския британски легион, благотворителна организация, която помага на ветерани от военните.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ