Борис Джонсън сравни Джеръми Корбин със Сталин заради неговата "омраза" към създателите на богатство. Това стана в статия за в. "Телеграф" на Борис Джонсън.

Премиерът казва, че лидерът на лейбъристите демонизира милиардерите с "наслада и отмъстителност", каквато не се виждала при бившия съветски лидер, който преследвал собствениците на земи през 30-те години на миналия ХХ в..

"Трагедията на модерната Лейбъристка партия при Джеръми Корбин е, че вътрешно мразят желанието за печалба - и така безконтролно ще повишат данъци - че ще унищожат самата основа на просперитета на страната", написа Борис Джонсън в авторската си колонка в "Телеграф".

"Те се преструват, че тяхната омраза е насочена само "върху някои милиардери и те насочват пръсти към хората с удоволствие и отмъщение, безпрецедентно от времето, когато Сталин преследва кулаците", поясни той.

Статията на Джонсън беше публикувана в деня на официалния старт на общата предизборна кампания.

В полунощ местно време парламентът беше разпуснат, а Джонсън на 6 ноември на аудиенция при държавния глава кралица Елизабет II, трябва официално да обяви началото на предизборната кампания.

След изборите от 12 декември ще бъде избран новият състав на Камарата на общините на Парламента. Партията, която ще получи най-много гласове, ще получи правото да състави правителство.

С помощта на предсрочни избори Джонсън възнамерява да се опита да пробие задънената улица в процеса на договаряне на сделка за Брекзит.

Пишейки в "Телеграф", когато официално стартира предизборна кампания за парламент на консерваторите, Борис Джонсън посочва, че Брекзит ще отключи "стотици милиарди" инвестиции във Великобритания, но лейбъристите не биха донесли нищо друго, освен допълнително забавяне, което "ще забави страната".