Бракониер беше осъден да гледа анимационния филм „Бамби“ многократно, докато е зад решетките, предаде Би Би Си. Той бе признат за виновен в незаконното убийство на „стотици“ елени.

Ловецът от американския щат Мисури Дейвид Бери-младши трябва да гледа филма поне веднъж месечно, докато излежава едногодишната си присъда. Той беше арестуван през месец август заедно с други двама членове на неговото семейство – заради убийството на елени.

Бракониерите ги ловували заради техните глави, а телата оставяли в гората да се разложат, разкри прокуратурата. Това е един от най-големите съдебни случаи за бракониерство в историята на щата, посочва агенцията. Съдията по делото, освен наказателна ефективна присъда, е наложил и мярка гледане на анимационното филмче.

Прочутата анимация от 1942 година „Бамби“ разказва историята на малкото еленче Бамби, чиято майка е убита от ловец в едноименната лента. Не е ясен точният брой на убитите от бракониера елени, но едно е сигурно – става въпрос за стотици. Съдията по делото се надява, че филмчето ще послужи като превантивна мярка за последващи подобни престъпления от лицето.