Сериалът "Къща от карти" ще спре следващото лято, след шест сезона, съобщи в понеделник компанията "Нетфликс". Това стана броени часове, след като звездата на филма Кевин Спейси, бе обвинен, че е упражнил сексуален тормоз върху тийнейджър през 1986 година.
Кевин Спейси няма да получи и наградата "Еми" в Ню Йорк през ноември, както бе планирано.

"Като се имат предвид неотдавнашните събития, Международната академия обявява, че няма да връчи на Кевин Спейси наградата на основателите на "Еми" за 2017", съобщи в Туитър организацията. Наградата се връчва ежегодно на хора, допринесли за високите постижения на телевизионната продукция по време на кариерата си.

След разкритията за продуцента Харви Уайнстийн и сексуалния тормоз в Холивуд, актьор от друг сериал на "Нетфликс", "Стар Трек: Откритието", Антъни Рап, разкри в неделя, че Кевин Спейси го е тормозил през 1986-а, когато е бил едва 14-годишен.

Кевин Спейси се извини много бързо, разкривайки в неделя и своята хомосексуалност. Той предизвика многобройни критики, някои от които дори го обвиниха, че разкрива, че е гей, за да отклони въпроса.
 

Спейси, който е звездата в "Къща от карти" заедно с актрисата Робин Райт, играе в сериала циничен политик, готов на всичко, за да постигне целите си. 

Братът на Кевин Спейси – Рандал Фаулър се опита да оправдае поведението на роднината си, обяснявайки действията му с травма в детството. 62-годишният мъж заяви, че баща им е бил нацист, мразел е евреите. Освен всичко това той бил и педофил и насилвал най-големия си син. Майка им Катлийн знаела за това, но се страхувала да стори нещо срещу съпруга си, пише life.ru.
 
„Имаше толкова много тайни в семейството ни... Просто е тъжно. Кевин се опита да избегне всичко, което се случва в къщата..", казва Фаулър.


Сестра им Джули бяга от дома си, когато била на 18 години.
 
Бащата редовно биел и изнасилвал най-големия си син, като така „оставил белег на психиката му”.
 
„По време на първото изнасилване извиках майка ми да дойде на помощ. Тя отиде в стаята и почука на вратата, но баща ми заключи и покри устата си, за да спре да кашля. Изведнъж тропането спря и .. майка ми просто си тръгна”, спомня си Рандал.
 
Той признава, че баща му продължил да злоупотребява в продължание на няколко години. Рандъл не иска да има свои деца, защото се страхува, че „злият ген” ще премине на тях и те ще пострадат.

Превод и редакция БЛИЦ