Братя близнаци от Бразилия се подложиха едновременно на операция по смяна на пола. Това е първият подобен случай в света, отбелязва  Daily Mail.

19-годишните Майла Фиби де Резенде и София Албукерк твърдят, че от малки не са се идентифицирали като мъже.
„Винаги съм обичала тялото си, но не харесвах гениталиите си“, признава Майла, която учи медицина в Аржентина.

От малки близнаците мечтаели да станат момичета, въпреки подигравките и неразбирането на другите. Майка им пък подчертава, че винаги е възприемала децата си като дъщери.

В нощта на 14 февруари момчетата се подлагат на 5-часова операция в частна клиника.„Това е единственият регистриран случай в света, когато близнаци, които са мъже по рождение, се подлагат на съвместна операция по смяна на пола”, казва лекуващият ги лекар Хосе Карлос Мартинс.

Майла не крие, че когато се е видяла в огледалото след интервенцията, се е разплакала от щастие. „Първият ми душ след изписването беше вълшебен”, подчертава тя.Сестра й София е доста по-сдържана в коментарите. Тя отбелязва, че не може да се радва пълноценно на трансформацията, защото живеят в „най-трансфобната страна в света”.


 
София подчертава, че роднините им винаги са ги подкрепяли, но се притеснявали много, че някой може да им навреди.Скъпата операция е платена от дядото на близнаците. Той продал дома си на търг, за да събере 100-те хиляди реала.

Майла казва, че сега целта й е да се дипломира като лекар и да събере пари за ново жилище на дядо си.