Брекзит е въпрос, който поражда вълнение у хора на различни възрасти. Доказателство за това е емоционално писмо, адресирано до председателя на Европейския съвет Доналд Туск от 6-годишно момиче от Лондон на име Софи.

"Уважаеми господин Туск, живея във Великобритания. Знам, че ние напускаме ЕС. Но мисля, че ние трябва да бъдем приятели", пише детето в писмото до Туск. В него малката Софи моли председателя на Европейския съвет да му прати снимка с автограф, която тя щяла да си залепи в своя лексикон, посветен на Европа и наречен Европейска книга.

Молбата на Софи е допълнена с емотикони на червено цвете, сърце и звезда, както и от малка рисунка на еднорог, нарисувана лично от детето.

Във Великобритания се разпространява схващането, че еднорогът е символ на онези, които вярват, че процесът на Брекзит може да има положителен изход.Доналд Туск публикува писмотото на Софи в акаунта си в Инстаграм и после написа: "Ние винаги ще бъдем приятели, Софи", след което постави сърчице.

Очаква се тази вечер развитието от внасянето на Брекзит без сделка. То ще се гласува в четвъртък. Ако и то се провали, британските депутати ще могат да отложат излизането от ЕС.