Британски строители заобиколиха забраната да работят по къси панталони и се издокараха с рокли и полички. Куриозната случка се е разиграла в малкото градче Чертси.
Строителната компания забранила на работниците си да ходят по шорти, въпреки че времето навън било много горещо – 26 градуса. Разрешавали се само дълги панталони, дънки и гащеризони. Работодателят не се интересувал от жалбите на работниците, че в жегите не е хигиенично да извършват тежък физически труд в подобно облекло. Отхвърлени били и твърденията на строителите, че според Службата по охрана на труда не съществува забрана за носене на къси панталони.Това принудило хамалите да взаимстват от опита на ученици от Оксфордшър, които в отговор на забраната да обуват къси панталони са се появили в училище, обути в поли.Строителите са споделили какво е да носиш пола и рокля в социалната мрежа, добавяйки снимки, на които позират с голи крака и щастливи усмивки на лицата.„Другите мъже ми подсвиркваха! Такова нещо ми се случва за първи път”, отбелязва един от работниците.„Жена ми реши, че съм полудял, когато видя как ровя из дрехите й в търсене на нещо, което да облека”, споделя друг.

Съобщава се, че строителната фирма признала правата на подчинените си и в крайна сметка им разрешила да ходят по къси панталони.

Превод: БЛИЦ