С призраци най-често може да се сблъскате в старинни замъци и на страховити гробища, но под водата... 52-годишният Дарън Харис от Бирмингам обаче твърди, че е успял да заснеме призрак във водите на Червено море.
Британецът бил на почивка в известния египетски курорт Хургада. Един ден решил да се отдаде на страстта си – дайвинга. Под водата той направил няколко снимки с мобилния си телефон, а по-късно забелязал, че на една от фотографиите има нещо много зловещо. Мехурчетата, изхвърляни от аквалагните на приятелите му, се сливали в нещо, приличащо на човекоподобна фугура. А Харис е категоричен, че странното нещо на снимката прилича на скелет или привидение.


 
„Плувахме покрай рифа, аз направих много снимки, тествайки водонепроницаемото калъфче на телефона си. Не забелязах нищо странно на снимките, докато не се върнах във Великобритания. Това е много страховито. Не вярвам в призраци и други подобни свръхестествени неща, но все още съм обезпокоен от този силует, който съм запечатал под водата. Струва ми се, че това е някакъв знак. В този свят нищо не е случайно – ето в това вярвам безрезервно”, разказва той пред „Мирър”.
 
В интернет се отнесоха много насмешливо към снимката и думите на англичанина. Според потребителите в мрежата, това е най-обикновена оптична илюзия. Дарън обаче игнорира скептиците и продължава да защитава теорията си, че на снимката му има привидение. Той смята, че може да е заснел духа на удавник, загубил живота си точно на това място. 

Превод: БЛИЦ