Историята на Лулдина Куртович от Кладан, която откри британски войник, който й подарил мече по време на войната в Босна и Херцеговина, обиколи света преди двадесет години. Оттогава тази жена от Кладан е успяло да помогне на други двама войници да влязат във връзка с деца от страната, с които са се запознали по време на същата война.Наскоро я потърсил друг британски войник, който търсил момче от Игман, пише Avaz.ba.

През 1993 г. се срещнах с войниците в Кладан. През 2000 г. ме откри  Питър Милнс от Англия, който ме помни от войната. Преди две години друг британски войник, Антъни Милър, ми се обади, за да му помогна да намери момичето на снимката по-долу. Историята беше успешна, "Дневни Аваз" също ми помогна по това време - казва Куртович...Сега с нея се е свързал друг войник - Питър Мур, който търсил момче от Игман.

Каза ми, че го е срещнал, докато момчето пази овцете в Игман. После го помолило за цигара и той му дал шоколад. Той ми каза, че иска да го види и да разбере какво се е случило с него - каза Куртович...

Тя добави, че снимките на момчето от Игман са направени през 1995 г., но че войникът Питър Мур не помни името на момчето на снимката.

Превод: БЛИЦ