Русия е увеличила броя на мишените сред гражданската инфраструктура в опит да подкопае морала на Украйна - на народа и правителството.

Този акцент поставя в ежедневната си сводка за войната в Украйна британското военно разузнаване.

От 24 февруари 2022 г. насам Русия е изстреляла няколко хиляди ракети с далечен обсег срещу Украйна. Но през последните седем дни Русия увеличи броя на целите сред гражданската инфраструктура, дори и там, където и не вижда непосредствени военни резултати.

Тази категория цели включваше удари по електропреносната мрежа и язовир на река Ингулец в Криви Рог.

Сблъсквайки се с неуспехите на фронтовата линия, Русия най-вероятно е разширила районите, по които е готова да нанесе удари, в опит да подкопае морала на украинския народ и правителство.

Това се потвърждава от информациите, които идват от Украйна.

Тази нощ Русия е нанесла три удара по Никополска област - с "Град" и тежката артилерия, съобщи началникът на военната администрация на Днепропетровска област Валентин Резниченко.

По думите му самият Никопол е бил обстрелван два пъти. В резултат на това са ранени трима души: 49-годишна жена и двама мъже на 26 и 82 години.

В града са били повредени няколко десетки многоетажни и частни къщи, автомобили, няколко домакинства, газопроводи и електропроводи. Пожар е възникнал на един от пазарите.

Той съобщи, че под обстрел са попаднали също детска градина, няколко магазина, фризьорски салон и сградата на местната администрация.

Удар е нанесен и по центъра на Крематорск. На този етап няма информации за нанесените щети и жертви.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук