НАТО чака някой руски снаряд да падне на територията на някоя от страните членки. Това ще позволи на Алианса да отговори адекватно на агресора.

Това мнение изрази в ефира на телемарана СВОБОДА американският политик републиканец Борис Пинкъс.

„Имам впечатлението, че членовете на НАТО просто чакат някой снаряд да падне върху територията на Полша, Скандинавия, балтийските страни, за да може НАТО да отговори адекватно и да има с какво да отговори“, каза той.

В отговор на забележката, че това вероятно е изгодно за Русия, която отдава неуспехите си в Украйна на факта, че всъщност е във война с НАТО, Пинкус каза: „Те вече тръбят, че Русия е във война с НАТО, а не с Украйна. оправдават отстъпления, загуби и т.н.,които така или иначе крият от народа си. Рано или късно НАТО открито ще влезе във войната. И трябва да отдадем дължимото на ръководството на Украйна, което не поиска натовски войници да влязат на нейна територия. Украинското правителство постоянно изисква подходящи оръжия, с които украинците се справят отлично“.

По-рано военният експерт Михаил Притула каза в ефира на маратона, че руснаците, след като са избягали от района на Харков, твърдят, че уж са се сблъскали там със сили на НАТО. Сигурно са се объркали, пише Униан.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук