Премиерът на Великобритания Борис Джонсън се сблъска с негодуванието на англичаните, когато си свари чаша чай. Политикът заля напитката си с мляко преди да извади оттам пакетчето със запарка и по този начин наруши вековна традиция, отбелязва Mail Online. 

След публикацията на предизборно видео на Консервативната партия, където Джонсън "потъпква вековни традиции", потребители в социалните мрежи изказаха предположение, че кандидатурата му не може да бъде подходяща за управление на страната. 

"Да, така си варя чая, така си го приготвям. Това го прави по-силен", отговаря на своя страна Борис Джонсън на един от потребителите в мрежата. Под публикуваното видео се е разразила истинска дискусия между британците, всеки от които се отнася различно към пиенето и приготвянето на традиционната за страната напитка. 

"Той остави пакетчето вътре, това е непростимо!" "Най-ужасната предизборна кампания", "След като изгледах това видео, моят живот никога няма да е същият", "Достатъчно причини да не гласувам за него", това са само част от коментарите под видеото. 

Друг потребител отбелязва, че след тези кадри премиерът ще загуби гласовете на любителите на чая с мляко. 

Превод БЛИЦ