В коридора Сувалки в Полша, граничещ с Калининградска област, се проведе мащабно военно представление с участието на армиите на страните от НАТО. На тестовата площадка се води символичен сблъсък с участието на бойни машини БМП-1, немски танкове "Леопард" и полски танкове ПТ-91 Твари, които са лицензирано копие на съветския Т-72М1, от една страна, и американските бронирани превозни средства и американските М1 Абрамс.
Във въздуха летяха ударни хеликоптери Hind - модернизирани версии на съветския Ми-35П.

Според командването на бойната група на НАТО в Полша военнослужещи от САЩ, Хърватия, Румъния и Великобритания са взели участие в тактическото събитие. Общо около 30 единици бронирани превозни средства са били включени в учението.

Организаторите отбелязаха, че това не са учения, а събитие, което било публично и носело елемент на шоу, кулминацията на който бе условната битка на „съветските” танкове с американски. По време на представлянието, M1 Abrams спечели, а T-72 беше изтеглен от бойното поле.

Ще отбележим, че по-рано в руския генерален щаб изразиха загриженост за натрупването на атакуващите сили на НАТО близо до границите на Руската федерация. Според ръководителя на Главна оперативна дирекция на Генералния щаб на Русия Андрей Стерлин през последните три години броят на ученията на НАТО в Източна Европа се е удвоил.

Превод: БЛИЦ