"Шокиращо е как спокойно Македония прие едно от най-сериозните предупреждения, което дойде тези дни от Брюксел", пише в коментар в "Утрински вестник". "Брус Джаксън, главният човек в НАТО за разширяването на Балканите и творецът на идеята за Адриатическата група, каза:
Македония е разбира се изолирана, но ще бъде още повече изолирана. Интеграцията в НАТО е в стенд бай. Интеграцията в ЕС е блокирана и не се придвижва напред. Това се случва в най-опасното време в модерната история поради световната финансова криза. Трябват институции, трябва интеграция. Така че това е прекалено опасна позиция за Македония. Това е време в историята, когато някои държави могат да изчезнат”, пише в коментар в “Утрински вестник”.
Брус Джаксън заяви още: “Химията между Груевски и Караманлис е най-лошото, което някой някога е виждал. Да имате тези двама лидери на две критични позиции по едно и също време е един вид инцидент в историята”.
Запитан какво мисли за това, македонският премиер Никола Груевски в интервю за Канал 5 мъртво студен отговори: “Не съм чел интервюто”.
Така казваха и югославските политици, когато ЦРУ предупреждаваше за изчезването на Югославия.
Груевски никога не е прочел и не е чул нещо, което не му харесва и на което няма отговор”, продължава коментарът.
“Мнозинството от гражданите вече трета година, откакто приеха посланието на властта, в което вярват и което подкрепят. То гласи: “Няма промяна на конституционното име на държавата. Ще влезем достойно и в НАТО, и в ЕС. Продължаваме възраждането. Правим големи реформи за по-добър живот и по-добро бъдеще на гражданите на Република Македония. Македонците са с антични корени. Славната антична история на македонската империя 300 години преди новата ера принадлежи на нас.”. Това е същината на доктрината на премиера и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски”, пише още в публикацията. /БЛИЦ