Това е моментът, в който силната турбуленция по време на полета на българския самолет от Косово за Швейцария подмята стюардеса и количката ѝ с храни и питиета като парцалени кукли и ги блъска в тавана. Видеото е заснето на борда на самолета на българската авиокомпания ALK Airlines, пътувал от Прищина към Базел в неделя. На кадрите се вижда как горещите напитки се разливат върху пътниците, а стюардесата се мята аз салона, пише в. "Дейли Мейл". 

Във видеото се вижда още, че жена е скръстила ръце за молитва, докато врялата вода от количката с почерпките се излива върху тях. 
 


Пътниците крещят, докато самолетът се тресе, а пилотът се опитва да успокои хората по радиоуредбата. 

По време на инцидента от пода са били изтръгнати пътнически кресла, късали са се предпазни колани, а от пътниците е текла кръв. 

Кадрите са заснети от Мариета Баша, която разказа, че турбуленцията е започнала около 30 минути след излитането и е продължила около пет минути. "Бях сигурна - сега всички ще умрем. Изплаших се до смърт", разказва жената. "Хората започнаха да крещят и пищят. Количка на стюардеса се удари в тавана. Навсякъде летяха чаши, някои от пътниците бяха изгорени от врялата вода", разказа още тя пред Minuten

Съпругът ѝ е бил откаран по спешност в болница с изгаряния, след кацането на летището в Базел. Още деветима пасажери са получили наранявания. 

Един от тях е кървял от главата, след като я е ударил в тавана.  

Баша каза още пред Minuten, че екипажът се е държал много професионално по време на инцидента. "Те ни казаха да не се страхуваме и, че всичко ще премине", каза тя.   

По информация на посолството ни в Швейцария към момента няма данни български граждани да са били на борда на самолет Boeing 737-300 на авиокомпания ALK Airlines, с регистрация LZ-MVK, който попада в силна турбуленция на 16 юни 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.  

Въпреки, че попадането в турбуленция може да е доста плашещо преживяване, и е сред най-честите причини за наранявания в самолета, тя не се смята за сериозен риск за безопасността при летене.