Американското издание Business Insider публикува анализ на методите на водене на война, които според тях Русия използва в Украйна.

Авторите на статията идентифицират четири ключови елемента от стратегията на Русия, прилагана на територията на Украйна.

Първият от посочените активи е руският ударен хеликоптер Ка-52, който според експерти е един от най-маневрените и модерни вертолети в своя клас. Максималната скорост на това превозно средство достига 300 км/ч, а основното му въоръжение е 30-мм авиационно оръдие. Благодарение на възможностите на тази бойна машина, тя успешно се справя с поражението на вражески укрепления и бронирани превозни средства.

Вторият метод, върху който се фокусираха експертите, е минирането на територията. Русия, според статията, използва тактиката на поставяне на мини върху големи площи, което усложнява придвижването на украинските войски и създава допълнителни пречки за тяхното настъпление.

Третият инструмент в арсенала на руската армия са дроновете камикадзе. Тези малки безпилотни летателни апарати се използват за атака на бронирани машини, артилерийски единици и други военни цели.

Четвъртият и последен избран елемент са съветските авиобомби с фугасна бойна глава. Изданието подчертава, че тяхната особеност е, че е изключително трудно да бъдат прихванати във въздуха, което ги прави опасно оръжие за противника.

Превод и редакция БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук