Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че с нетърпение очаква срещите си с лидери от целия свят, включително с руския му колега Владимир Путин, информират световните медии.
"С нетърпение очаквам днешните срещи със световните лидери, в това число и моята среща с Владимир Путин. Имаме много неща за обсъждане", се казва в туита.

Както БЛИЦ съобщи, държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън и руският външен министър Сергей Лавров също ще присъстват на очакваната днес oт цял свят среща на Г-20 в Хамбург, Германия.

Тя е неформалното общуване в кулоарите на президентите на двете световни сили.

Преди минути стана ясно, че е стартирана церемонията по официалното откриване на 12-та среща на правителствените и държавни лидери от „групата на двайсетте“ водещи индустриални и развиващи се държави.

Като домакин на форума, канцлерът Ангела Меркел посреща лично гостите на срещата на високо равнище, която ще се състои в изложбения център.

Планира се разговорите между Тръмп и Путин да започнат в 16:45 часа българско време и да продължат около половин час. Очаква се сред засегнатите теми да са Сирия, Украйна, както и въпроси на стратегическата стабилност.
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!